MÅLTIDERNE
Vi bruger kun økologiske og biodynamiske madvare og maden er vegetarisk.
Alle grøntsager leveres friske hver uge fra den lokale biodynamiske landmand. Fuldkornsprodukter og brød kommer fra Aurion.
De vegetariske postejer og mælk er fra et biodynamisk gårdmejeri.
Vi laver maden på stuerne og børnene har mulighed for at hjælpe til med tilberedningen.
Til måltiderne samles børn og voksne på stuen og spiser sammen. Vi forsøger altid at skabe en hyggelig ramme omkring det fælles måltid.
Bordet dækkes pænt og vi synger både før og efter maden.
Maden er en vigtig sanseoplevelse for børnene og samtidigt har den stor betydning i forhold til at styrke det sociale fællesskab.
Når børnene møder ind, om morgenen, er der mulighed for at få et stykke brød.
I løbet af formiddagen spiser vi brød og gulerødder.
Til frokosten varierer måltidet, men altid med en ugentlig rytme, f.eks får vi altid pizza om onsdagen. Dejen slår vi op tirsdag og får lov at koldhæve natten over.
Vi følger årets rytme og tilpasser maden til årstiden.
Om eftermiddagen spiser vi brød og frugt.
Mandag | Tirsdag | Onsdag | Torsdag | Fredag |
Pimpelgrød | Grøntsagssuppe | Pizza | Rugbrød | Grøntsagsgryde |
Grød af byg og quinoa | Af årstidens grøntsager | Koldhævet bund af | Vegetarisk postej, | Med brune ris, |
Tilbehør: | med fuldkornspasta | Fuldkornsspelt | ost, fignpålæg, | speltkerner |
Mælk/rismælk | eller ris. | med grøntsagsfyld | solsikkekerner, | eller linser. |
Rosiner, nødder, | og ost. | rosiner, rødbeder | ||
solsikkekerner, | agurk og æbler. | |||
kanel og smør. |
Børn med fødevareallergi:
Vi er meget imødekommende overfor børn med fødevareallergi og har stor erfaring med, at undlade bestemte fødevarer. Tag en snak med pædagogen på stuen og vi finder den løsning, som passer til dit barn.